Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smakowity miodownik"
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 35
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 18
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 33
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 35
Składniki
Ciasto: mąkę przesiej z sodą, przyprawą i solą. Jajka rozbij, oddziel białka od żółtek. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę. Dodawaj po jednym żółtku, cały czas ucierając masę. Następnie wlej porcjami miód i wsyp mąkę. Domieszaj śmietanę. Białka ubij na sztywno i dodaj do masy.
Wymieszaj i przełóż ciasto do foremki wyłożonej pergaminem. Piecz w 170°C przez 60-65 minut. Ostudź i przekrój na 3 blaty.
Przełożenie: powidła zagotuj. Wsyp galaretkę, dobrze wymieszaj. Gdy masa przestygnie, przełóż nią blaty ciasta.
Kremówkę podgrzej, rozpuść w niej czekoladę, odstaw na 3 minuty i polej piernik. Udekoruj pomarańczą, cynamonem i anyżem.Źródło: Naj