Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto bez pieczenia idealne na każdą okazję .Dzieci go uwielbiają.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 83
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 55
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 742
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 98
Składniki
Jabłka obierz zetrzyj na tarce na grubych oczkach, przełóż do garnka i upraż z 2 łyżkami cukru. Do uprażonych gorących jabłek dodaj sucha galaretkę dokładnie wymieszaj.
Galaretki borówkowe rozpuść w 0,5 litra wody, zostaw do wystygnięcia. Śmietanę ubij z cukrem pudrem dodaj lekko tężejące galaretki, oraz pokrojone orzechy włoskie. Blaszkę o wymiarach 20x30 wyłóż papierem do pieczenia, na dnie ułóż herbatniki , następnie wyłóż masę jabłkową, i kolejną warstwę herbatników, na wierzch położ masę śmietanowa.
Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.