Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i pyszny deser śmietankowy, który przygotujesz w mig. On po prostu rozpływa sie w ustach!!!!
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 65
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 65
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 44
Makaron w azjatyckim stylu z tofu i sosem z masłem orzechowym. Jest pyszny, a...
Odsłon: 59
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 84
Składniki
Obie galaretki rozpuścić w 1 szkl.wody i zostawić do przestygnięcia. Biszkopty sklejać po dwa powidłem. Śmietanę ubić aż będzie puszysta, dodać cukier puder a następnie powoli dodawać serek homogenizowany. Gdy galaretka jest już chłodna dodawać powoli do masy śmietanowej.
Ok. 1/4 masy wylać do wysokiego naczynia (np. keksówki) na to układać sklejone biszkopty które tuz przed położeniem maczać w zimnym naparze mocnej kawy, na to warstwa masy, znowu biszkopty i na koniec reszta masy.Schłodzić w lodówce. Można posypać kawą lub kokosem.