Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Śmietankowy jabłecznik"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem, dodając przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubij, dodaj do ciasta, wymieszaj. Wlej na blachę, piecz 30 min w temp. 180°C.
Masa jabłeczna: jabłka zetrzyj na tarce, podsmaż z galaretkami, cynamonem i cukrem. Ostudź, posmaruj zimny biszkopt.
Masa śmietankowa: galaretki rozpuść w 300 ml wody, schłodź. Przegotowane zimne mleko zmiksuj z bitą śmietaną. Rozsmaruj na cieście. Wstaw na noc do lodówki.
Czas przygotowania 60 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie