Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śmietankowy placek pod kruszonką"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20669
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20669
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Ciasto: zagnieć (powinno wyjść jak na kruszonkę). Owiń folią, włóż do lodówki.
Krem: śmietany zmiksuj z cuk rem pudrem. Dodaj wiórki kokosowe, wsyp budyń i proszek do pieczenia, wymieszaj. Białka ubij na sztywno z cukrem. Dodaj do kremu, delikatnie wymieszaj.
Ciasto podziel na pół. Na blachę wyłóż jedną część pokruszonego ciasta. Wlej krem, rozsmaruj. Na wierzch pokrusz resztę ciasta. Piecz 50 minut w temp. 180°C. Po upieczeniu udekoruj ulubioną polewą lub posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Anna Tokarska z Łąk Zwiastowych niedaleko Włocławka</strong>
czas przygotowania75 min ilość porcji10 cena za porcję2 złŹródło: Chwila dla Ciebie