Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Tortownicę posmarować margaryną.Rozpuścić galaretkę zieloną w 1/2 szklanki gotującej wody.Lekko ostudzić i zmoczyć w niej biszkopty.Wyłożyć nimi tortownicę,resztę zostawić na przełożenie w środku ciasta.Otworzyć puszkę ananasów -odlać sok do szklanki i dopełnić wodą.Wlać do garnka,wsypać 2 łyżki cukru,2 galaretki ananasowe i zagotować.Galaretkę lekko schłodzić,aby była zimna,ale nie ścięta.Ubić litr śmietany na sztywno,wlać do niej galaretkę i wymieszać.Wylewać warstwami do tortownicy:1warstwa śmietany ,na ułożone uprzednio biszkopty w tortownicy, na nią ułożyć pokrojone ananasy posypane rodzynkami.2 warstwa śmietany,na nią położyć biszkopty posypane orzechami,3 warstwa śmietany na wierzch.Na nią wyłożyć masę ze śnieżki( 2 śnieżki ubić w 1 szklance mleka).Na masę można ułożyć resztę ananasów, rodzynek orzechów i posypać wiórkami kokosowymi.Życzę smacznego