Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śmietanowiec w biszkoptach"
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2931
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 66
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8937
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 141
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 37
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 291
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2931
Składniki
Truskawki myję, oczyszczam. Trochę owoców zostawiam do dekoracji, resztę miksuję z cukrem. Żelatynę rozpuszczam w szklance wrzątku, studzę.
Do musu truskawkowego dodaję jogurt. Następnie ostrożnie wlewam tężejącą żelatynę i mieszam całość mikserem. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Do bitej śmietany dodaję porcjami masę truskawkowo-jogurtową. Spód i bok tortownicy wykładam biszkoptami.Nakładam krem. Wierzch ciasta wygładzam łyżką.
Odłożone truskawki kroję na kawałki. Układam na cieście. Wstawiam do lodówki na 2 godziny. Galaretkę rozpuszczam w 1 i 1/2 szklanki wrzątku, studzę, potem wylewam na wierzch ciasta. Schładzam dalej jeszcze przez 3 godziny.Źródło: Naj