Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, owocowe ciasto z wykorzystaniem frużeliny wiśniowej, idealne w sezonie !
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1448
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4837
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 288
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 397
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 51
Składniki
Herbatniki zmiksować, połączyć z masłem i schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić na sztywno i przelać do niej najpierw namoczoną w zimnej wodzie, a potem rozpuszczoną w kąpieli wodnej żelatynę, zmiksować. Do śmietany dodać wiśnie i całość dokładnie wymieszać.
Gotową masę przelać na spód, wyrównać i ciasto na noc schować do lodówki. Na koniec rozlać po wierzchu frużelinę wiśniową i przystroić listkami mięty. Smacznego!