Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śmietanowy porzeczkowiec- proste smaczne ciasto z dodatkami!
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 69
Składniki
Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Wlewamy żółtka. Wsypujemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę. Mieszamy i pieczemy w 180 stopniach do 25 minut.
Jabłka: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Smażymy pod koniec wsypujemy cukier i galaretkę mieszamy i studzimy.
Warstwa porzeczkowa: Galaretki rozpuszczamy w soku. Śmietankę ubijamy do ubitej dodajemy tężejącą galaretkę porzeczkową. Przełożenie: Biszkopt- jabłka- pierniczki-warstwa porzeczkowa- rodzynki polane rozpuszczonym na ogniu kajmakiem