Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śnieżny puch to szybkie i proste ciasto bez pieczenia! To ciasto z dodatkiem kokosu zachwyca smakiem wszystkich miłośników sernika na zimno. Wypróbuj koniecznie nasz przepis!
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 164
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 131
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 90
Składniki
Najpierw przygotuj kokosowy spód i posypkę. Aby to zrobić, umieść w małym garnku o grubym dnie masło, cukier i wiórki. Podgrzej aż do rozpuszczenia masła i odłóż całość do przestygnięcia.
Cytrynowe galaretki rozpuść dokładnie w 500 ml wody. Odłóż do przestygnięcia. Śnieżny puch najlepiej będzie się prezentować, jeśli przygotujesz go w tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Przełóż do niej połowę masy z wiórków kokosowych i dociśnij do dna tortownicy przy użyciu szklanki. Tortownicę ze spodem włóż do lodówki.
Do dużej miski włóż dokładnie zmielony twaróg i zimną galaretkę. Miksuj je na małych obrotach.
Ubij na sztywno śmietanę — najlepiej, jeśli będzie bardzo zimna.
Ubitą śmietanę dodaj do twarogu zmieszanego z galaretką. Całość delikatnie połącz za pomocą szpatułki. Gdy masa serowa będzie mieć jednolitą konsystencję, przelej ją delikatnie do wyłożonej masą z wiórek tortownicy. Zrób to delikatnie, by nie rozerwać kruchego spodu.
Tortownicę włóż do lodówki na około godzinę. Gdy minie wyznaczony czas, posyp wierzch sernika masą wiórkową i ponownie odstaw do lodówki — najlepiej na całą noc, by śnieżny puch dokładnie stężał.