Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 212
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 67
Pyszna pasta z makrelą
Odsłon: 8945
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 146
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 38
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 294
Składniki
make wymieszac z soda i 1 kostka margaryny posiekac, dodac 3/4 szklanki cukru, 2 jajka zoltka, 3 lyzki mleka 3 lyzki miodu cukier waniliowy, zagniesc ciasto podzielic na 3 czesci, wylepic ciastem cieniutko 3 takie same blaszki wylozone papierem do pieczenia, na jedna czesc wylag goraca polewe orzechowa(orzechy, 0,5 kostki margaryny, 4 lyzki cukru, 2 lyzki miodu laczymy i podgrzewamy), upiec wszystkie 3 czesci ciasta w 180 st przez 10 min tez z orzechami troche dluzej, ugotowac budynie uzyc do tego 1,2 mniej mleka niz w przepisie na opakowaniu, goracy budyn wylac na 1 plat ciasta i przykryc drugim ciastem mleko w puszce wlozyc do kompieli wodnej i gotowac 2 godziny po czym wylac na 2 plat ciasta i przykryc 3 platem ciasta z polewa orzechowa, smacznego jezeli uzywamy mleka w proszku to wsypujemy je cale do 2 l wody rozrabiamy aby nie bylo grudek dosypujemy 1 kg cukru wkladamy garnek do kapieli wodnej i gotujemy az zgestnieje