Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na każdą okazję...Długo utrzymuje świeżość.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 34
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 88
Składniki
mąka+ margaryna+ jajka+ cukier+ soda- wyrobić ciasto. Podzielić na 2 części. Do pierwszej dodać 1 łyżkę miodu(wyrobić).Wlepić w blaszkę. Drugą część schłodzić w zamrażalniku. Na ciasto z miodem wyłożyć dżem.Na dzem- masę orzechową gorącą. MASA ORZECHOWA: 1/2 margaryny, 1/2 szkl. cukru, 2 łyżki miodu- rozgrzać w rondelku, dodać orzechy. Na to starkować ciasto z zamrażalnika. Piec 45min.