Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruchy spód do mazurka na dużą blachę poleca się dla fanów kruchego ciasta, lecz nie twardego jak głaz.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Ze wszystkich składników zagnieść jednolite ciasto. Zimne masło można pokroić na małe kawałki dzięki czemu prościej będzie je zagnieść. Schować do lodówki na minimum godzinę. Po upływie godziny ułożyć w blaszce papier do pieczenia, a następnie rozłożyć ciasto. Piec około 30 minut w 180 stopniach bez termoobiegu lub do zarumienienia. Idealne ciasto do podania z kajmakiem lub innym lubianym kremem.