Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała przekąska do popołudniowej kawy. Przepis jest tak prosty, że poradzą sobie z nim nawet początkujący kucharze. Wykorzystanie gotowego ciasta francuskiego w tym przepisie znacznie skróci cały proces, dzięki czemu jeszcze szybciej będziecie mogli się cieszyć smakiem tego wyjątkowego wypieku. Do dzieła!
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4995
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5223
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4995
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 59
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 229
Składniki
Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki. Dodajemy do nich cynamon oraz brązowy cukier. Wszystko razem mieszamy.
Arkusz ciasta francuskiego umieszczamy na papierze w blaszce do pieczenia. Jabłka układamy wzdłuż dłuższego boku. Pozostałą częścią ciasta przykrywamy owoce. Boki ciasta łączymy ze sobą. Górę ciasta nacinamy delikatnie nożykiem.
Jajko wbijamy do miski i ubijamy za pomocą widelca. Rozkłóconym jajkiem smarujemy nim wierzch ciasta.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-45 minut.