Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z jabłkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Jajko wymieszaj z olejem i wodą, wlej do mąki. Zagnieć ciasto. Odstaw pod przykryciem na 30 minut.
Jabłka obierz, oczyść, pokrój na kawałeczki. Skrop je sokiem z cytryny, wymieszaj z rodzynkami i migdałami. Ciasto ponownie zagnieć. Rozwałkuj na jak najcieńszy prostokąt.
Placek posmaruj 2/3 stopionego masła, posyp tartą bułką, rozłóż na nim nadzienie. Posyp je cukrem wymieszanym z cynamonem. Zwiń. Ciasto ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wierzch posmaruj resztą masła. Piecz 30 minut w temperaturze 200°C. Ostudzony strudel posyp cukrem pudrem.
85 min •Porcja: 215 kcal •Cena porcji: ok. 80 grŹródło: Naj