Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Strudel z kruszonką z marcepanu"
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 190
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Cena porcji ok. 1,50 zł
Drożdże mieszamy z 10 g cukru. Do 500 g mąki dodajemy jajko, 50 g cukru, mleko i zagniatamy na gładkie ciasto. Posypujemy mąką, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce.
300 g mąki, 150 g cukru, masło, marcepan siekamy, łączymy ze sobą i wyrabiamy, aby powstała kruszonka.
Ciasto rozwałkowujemy, a następnie kroimy na 2 prostokąty. Każdy smarujemy kremem i posypujemy migdałami.
Zwijamy prostokąty ciasta dłuższym bokiem, a następnie ruloniki zaplatamy ze sobą.
Strudel przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy marcepanową kruszonką i pieczemy 20 minut w 200oC.Źródło: Rewia