Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Strudel z waniliowym nadzieniem"
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 41
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Letnia wersja włoskiego makaronu.
Odsłon: 39
Na pyszną kolację lub do pracy na zimno.
Odsłon: 41
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 40
Składniki
Ciasto rozwiń, ułóż na papierze do pieczenia posypanym mąką i cienko rozwałkuj. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj twaróg, cukier waniliowy i mąkę. Białka ubij, wymieszaj z twarogiem. Dodaj pokrojone owoce.
Nadzienie wyłóż na ciasto, zawiń je i zlep. Jajko roztrzep, posmaruj wierzch i piecz 30 minut w temperaturze 200°C. Podgrzej śmietanę z cukrem, żółtkami, mlekiem. Polej ciasto.
Czas: 1 godzina 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień