Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalny deser z prostych składników.
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 371
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 728
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16901
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 144
Danie obiadowe z wykorzystaniem makaronu jest proste w przygotowaniu, wzbogac...
Odsłon: 371
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 728
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 16901
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 144
Składniki
Herbatę zaparzyć w szklance wrzątku, przecedzić, a następnie schłodzić.
Z masła i mąki przygotować jasną zasmażkę. Następnie, mieszając, rozprowadzić ją zimną herbatą, a gdy zgęstnieje, dodawać po jednym żółtku, mieszając i nie doprowadzając masy do wrzenia. Zdjąć z ognia i mieszając ostudzić.
Białka z dodatkiem soli ubijać, aż do osiągnięcia sztywnej piany. Na zakończenie ubijania dodać kilka łyżek cukru i delikatnie połączyć z masą. Formę do sufletu (albo małe formy) wysmarować margaryną, wysypać bułką tartą i wypełnić masą.
Piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i natychmiast podawać, nim suflet opadnie. Można polać syropem wiśniowym, malinowym lub truskawkowym.