Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sułkowicka krzonówka"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5270
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5270
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 101
Składniki
Najlepiej smakuje ze świeżym, swojskim chlebem
W niewielkiej ilości wody ugotuj mięso z łopatki, żeberka i boczek pokrojony w kostkę. Następnie dodaj pokrojone w kostkę wędliny i zalej serwatką. Zagotuj i odstaw. Dodaj jarzyny starte na grubej tarce, posiekany kawałek pora i kawałek chrzanu (w całości).
Przypraw solą, pieprzem, zielem ang. i liściem laur. Gotuj przez 20 min. Dodaj lubczyk. Do zagotowanej zupy dodaj dużo startego, sparzonego chrzanu (wg smaku). Nie gotuj. Gorącą zupę podaj z jajkiem na twardo, posyp szczypiorkiem.Źródło: Świat kobiety