Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczne pierniczki udekorowane przez mojego 10-letniego syna, miał przy tym niezłą frajdę, dla mnie są śliczne, przy dekorowaniu stan liczebny pierników się zmniejszył, bo trzeba było sprawdzić czy są dobre :-)
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Receptura jest trochę skomplikowana, wymaga nieco doświadczenia, ale możecie...
Odsłon: 362
Karkówka z grilla dobrze zamarynowana dzień wcześniej, krucha i aromatyczna.
Odsłon: 101
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 103
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 65
Składniki
Na stolnicę przesiać mąkę, dodać pozostałe składniki, posiekać i wyrobić elastyczne ciasto. Następnie rozwałkować na grubość 3-4 mm i wykrawać pierniki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni góra-dół, pierniki piec 8 minut. Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, ale jak wystygną to robią się kruche. Przechowywać w zamkniętym słoiku. SMACZNEGO!!!