Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5764
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 131
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 5764
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 131
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 296
Składniki
W rondelku rozpuścić miód,masło, cukier (nie może się zagotować).Do ostudzonej masy dodać mąkę,jajo,sodę rozpuszczoną w mleku,przyprawę do piernika.Wszystko razem zmiksować i odstawić na noc do lodówki.
Masa będzie bardzo kleista,należy ją przełożyć na stolnicę,podsypać mąką,ciasto rozwałkowywać,wycinać kształty.Układać na blachę piec ok.20 min 180st.Po upieczeniu lukrować ,dekorować.