Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne (choć i tak na razie moim faworytem są te ze smalcem) waniliowe, proste do zrobienia i świetnie nadają się do "stempelków"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 258
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 45
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 34
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 74
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 82
Składniki
Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż i nożem zeskrobujemy nasionka Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy cukier puder, sól, jajko, ziarenka wanilii i masło. Wszystko siekamy nożem. Zagniatamy ciasto.
Formujemy kulkę; zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na ok 60 min.
Wyjmujemy ciasto rozwałkowujemy (podsypując delikatnie mąką) na grubosc ok. 3-4 mm.
Odciskamy stempelki i wycinamy ciasteczka.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (ja piekę na macie silikonowej)
Pieczemy przez ok. 10-12 min. w 180st na lekko złoty kolor.