Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od zarania dziejów na polskim stole świątecznym musi być dużo, dużo słodyczy. Polecam ten placek, smakuje wybornie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8282
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 411
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8282
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 184
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 411
Składniki
Wykonanie: Masło rozpuścić w mleku, dodać połamaną czekoladę, gdy czekolada się rozpuści, dokładnie wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Następnie miksować i dodawać po jednym jajku. Do gładkiej masy dodać suche składniki i dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto przelać do torownicy wysmarowanej tłuszczem. Wyrównać, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu ciasto dobrze ostudzić. Po ostudzeniu ściąć górną warstwę placka a resztę przekroić na dwa jednakowe blaty. Wykonanie kremu. Śmietankę kremówkę podgrzać, dodać połamaną czekoladę i rozpuścić, Gdy czekolada się rozpuści, ostudzić i zmiksować na gładką masę. Gotowy krem ostudzić, a gdy zacznie tężeć przekładamy nasączone wodą z rumem blaty. Górną część placka pokruszyć i posypać wierzch placka, po czym polać kremem i posypać dowolną posypką. Gotowy placek wstawić do lodówki do następnego dnia. SMACZNEGO.