Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na Święta, prosty w przygotowaniu i zawsze się udaje :)
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8042
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 178
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 397
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8042
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 178
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 397
Składniki
Ciasto: Przesianą mąkę siekamy z masłem, dodajemy cukier, sodę, przyprawę do piernika, żółtko i miód. Zagniatamy ciasto, wkładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Masa serowa: Cukier i 6 żółtek ucieramy mikserem na puszystą masę, dodajemy śmietanę i olej. Cały czas ucierając dodajemy ser, budyń, a na koniec mleko. Ser wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C. Piana: Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, wykładamy na masę serową i posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy jeszcze około 20 minut.