Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem poszalałam i spróbowałam zrobić szarlotkę na ciemnej kruszonce oraz z budyniem. Wyszło super, wiec łap przepis .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 106
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 67
Składniki
Do miski wrzucić, mąkę, jajka śmietanę, kakao, cukier i proszek do pieczenia, zacząć mixowac i dodawać margarynę partiami do połączenia składników, zagnieść ciasto - uformować kule i podzielić na 2 części.
Budyń zrobić według przepisu.
1 część polożyc na blaszkę 24*24wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 10 min, piekarnik nagrzany do 180stopni.
Wyciągamy i na gorący spód wykładamy jabłka mogą być starte bądź pocięte na plasteki, posypuje cynamonem, wykładam zrobiony budyń.
Piekę ok 45min w 180 stopniach