Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - szarlotka kto nie lubi tych ciast a jeszcze przygotowane samodzielnie to po prostu petarda
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 51
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 79
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5936
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Składniki
Na początku przygotować jabłka obrać je i zetrzeć na tarce jarzynowej, następnie odcisnąć z soku, można dodać cukier ale tylko w przypadku gdy jabłka są mocno kwaśne
Gdy jabłka mamy już przygotowane przygotować ze składników na ciasto kruszonkę po czym do blaszki 32/23 wyłożonej papierem do pieczenia przesypać połowę kruszonki a na kruszonkę położyć całe przygotowane jabłka wyrównując wierzch
Na wyrównany wierzch jabłek wyłożyć wcześniej przygotowaną pianę z białek wyrównać ją i na pianę wysypać po całości drugą część kruszonki. Piekarnik rozgrzać ustawiając go na 190 stopni, wstawić do nagrzanego ciasto i piec od 55- 60 minut 10 minut przed końcem pieczenia nakryć folią aluminiową aby góra się nie spaliła i piec do suchego patyczka
Po upieczeniu wyjąć z piekarnika pozostawiając do całkowitego ostygnięcia a gdy ostygnie wstawić do lodówki, kroić na drugi dzień