Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szarlotka z dodatkiem płatków owsianych.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 70
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 108
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć i wymieszać z cynamonem.
Masło utrzeć z cukrami.
Następnie dodać jajka i nadal ucierać.
Mąkę zmieszać z drobnymi płatkami i z proszkiem do pieczenia.
Ucierając dodawać po łyżce sypkich produktów do masy.
Wlać rum, wymieszać i wyłożyć do wcześniej przygotowanej formy.
Na cieście położyć starte jabłka.
Posypać płatkami górskimi wymieszanymi z wiórkami kokosowymi.
Włożyć szarlotkę do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 200 stopni przez 35 minut. Dodatkiem do placka mogą być lody waniliowe lub bita śmietana.