Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię ją od kilku lat najbardziej mi smakuje.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 31
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 111
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto: mąkę przesiać dodać pokrojoną margarynę,posiekać dodać resztę składników szybko zagnieść ciasto.Wstawić do lodówki.
Obrać pokroić drobno jabłka,usmażyć w garnku,pod koniec gdy jabłka się rozpadną dodać cukier i skórkę.Wyłączyć gaz i dodać galaretki.
Ciasto wyjąć z lodówki odciąć 1/3 ciasta i z większą część rozwałkować włożyć na wyłożoną papierem blachę. podpiec w 200 stopniach 5-8 min.Wylać jabłka,wyrównać.Z pozostałego ciasta zrobić ruloniki i ułożyć kratkę na cieście.Piec około godziny w 200 stopniach tak jest w przepisie( ja piekłam w 180 stopni około 40 min)