Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
Kaszę mannę, mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać i podzielić na trzy części.
Jabłka pokroić w kostkę, wymieszać z cynamonem, cukrem waniliowym, dodać dodatkowe 4-5 łyżek cukru, można dodać rodzynki i płatki migdałowe.. Podzielić na dwie części.
Tortownicę wysmarować tłuszczem. Wysypać 1/3 "masy proszkowej".. na to ułożyć płatki schłodzonego masła (tak 1/4 kostki).. na to 1/2 masy jabłkowej. Na to znów "masa proszkowa", płatki masła, "masa jabłkowa". Kolejna "masa" proszkowa", płatki masła (tu starać się, aby wierzch był w miarę dokładnie przykryty. Wstawić do piekarnika na 45 - 60 minut (trzeba sprawdzać), w temperaturze 180 stopni. Jeśli zależy nam na czasie można zrezygnować z dodawania masła na warstwach i dać je tylko na wierzchu.