Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 23
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Ugotować budyń i odstawić do wystygnięcia. Zrobić ciasto i włożyć do lodówki na około godzinę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z białek ubić sztywna pianę i połączyć z budyniem za pomocą miksera. Wyjąć ciasto 1/4 odłożyć na bok, z reszty rozwałkować placek i wyłożyć na blachę, na to starte jabłka, na jabłka budyń, a na budyń zetrzeć pozostałe ciasto. Piec około 50 min w temp przez pierwsze 10 min 200 stopni, potem 170-180 stopni. Smacznego :).