Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szarlotka z kokosem i migdałami"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27476
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 166
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 192
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1212
Składniki
Mąki wsyp do misy. Dodaj proszek do pieczenia, cukier, cukier wanilinowy, masło i zagnieć, aż powstanie kruszonka. Dodaj jajka i szybko połącz . Ciasto podziel na 2 części i wstaw do lodówki na godzinę.
Nagrzej piekarnik do 180°C. Blaszkę 20x30 cm wyłóż połową ciasta, ułóż pokrojone w plasterki jabłka w 3 długich rzędach, polej miodem, posyp cynamonem.
Rozwałkuj drugą część ciasta na papierze do pieczenia, podsypując mąką. Przenieś ciasto z papierem do formy, odwróć i przykryj nim jabłka, a papier zdejmij. Piecz 40-45 min.Źródło: Takie jest życie