Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z kremem budyniowym"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 67
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1046
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
ciasta siekamy na stolnicy. Szybkimi ruchami zagniatamy ciasto, dzielimy na pół. Jedną część wkładamy do zamrażalnika, drugą częścią wylepiamy dno wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 22 x 27 cm. Ciasto nakłuwamy widelcem i podpiekamy 12-15 minut w 180oC.
Z mleka, proszku budyniu i masła gotujemy budyń, studzimy przykryty folią, aby nie powstał kożuch.
Białka ubijamy. Gdy piana jest już sztywna, wsypujemy cukier i ubijamy, aż masa będzie lśniąca. Delikatnie mieszamy z zimnym budyniem.
Starte na jarzynowej tarce jabłka wykładamy na spód, jabłka przykrywamy kremem budyniowym. Na krem ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika lub rękami robimy z niego kruszonkę. Pieczemy około 50 minut w temperaturze 180oC.
Czas przygotowania 80 minut. Cena jednej porcji 1 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 329 kcal Białko 7,1 g/Tłuszcz 16 g/Węglowodany 54 g.Źródło: Rewia