Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 749
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 89
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 609
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem. Dodaj cukier puder, żółtka i śmietanę. Zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części. Każdą zawiń w folię, schłodź.
Jabłka obierz, oczyść, rozgotuj z cukrem. Potem wymieszaj z biszkoptami i sokiem.
Blachę wyłóż pergaminem. Jedną część ciasta rozwałkuj, plackiem wylep spód blachy. Wyłóż jabłka.
Rozwałkuj drugą część ciasta. Plackiem przykryj nadzienie. Mocno zlep brzegi. Piecz ok. 50 minut w temp. 180 st.
Lukier stop wg przepisu podanego na opakowaniu. Posmaruj nim wierzch szarlotki. Ciasto udekoruj posiekanymi migdałami.Źródło: Tina