Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szarlotka z pianką"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Mąkę posiekaj z masłem, dodaj resztę składników i szybko zagnieć ciasto. Zawiń w folię, włóż do lodówki na pół godziny. Następnie rozwałkuj, wyłóż natłuszczoną masłem blaszkę (również brzegi), ponakłuwaj widelcem. Podpiecz na złoto.
Następnie na ciasto wyłóż obrane, starte na grubej tarce jabłka, posyp je cukrem i cynamonem. Z białek i cukru ubij pianę, wyłóż ją na jabłka. Piecz w 180oC 60 min.Źródło: Świat kobiety