Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna krucha szarlotka z całymi połówkami jabłek
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 668
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 668
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 136
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 117
Składniki
Suche składniki wymieszaj w misce, dodaj masło i rozdrobnij na kruszonkę Dodaj żółtko wymieszane ze szczyptą soli oraz serek homogenizowany i zagnieć gładkie ciasto Schowaj do lodówki W tym czasie obierz jabłko ze skórki, ponacinaj je z obu stron nożem żeby wyciąć gniazdo nasienne, a następnie podziel na dwie połówki Ciasto podziel na pół, jedną z połówek rozwałkuj na wielkość blaszki Wyłóż spód blaszki i nakłuj widelcem Następnie ułóż połówki jabłek i posyp cynamonem Rozwałkuj drugą część ciasta, przykryj jabłka i posklejaj szczelnie brzegi obu warstw ciasta Piecz w temp. 180°C przez ok. 60 min Po upieczeniu posyp cukrem pudrem lub polukruj