Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I prosta do zrobienia Tym razem jeszcze szybsza do zrobienia bo z połówek jabłek
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 126
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 193
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 71
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 147
Składniki
Do miski wrzucić, mąkę, jajka, jogurt, cukier i proszek do pieczenia, zacząć ugniatać i dodawać masło partiami do połączenia składników, zagnieść ciasto - uformować kule i podzielić na 2 części.
1 część polozyc na blaszkę 24*30 wyłożoną papierem do pieczenia,ciasto nakłuwam widelcem, na to wykładam połówki jabłek posypuje cynamonem i przykrywam drugim ciastem. Piekę ok 45min w 190°