Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 38
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5351
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 82
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 38
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5351
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 405
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 82
Składniki
Na stolnicę przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj cukier i wymieszaj. Zimne masło dodaj do mąki i wszystko razem posiekaj nożem, następnie dodaj żółtka i śmietanę , zagnieść ciasto. Podziel na pół, owiń folią spożywczą i włóż do lodówki na pół godziny.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i rozwałkuj na wielkość blachy jedna część ciasta, nakłuj widelcem i podpiecz około 15 minut w temperaturze 180 st.
https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-prazone-jablka,1920023,iwona2305.html Jabłko prażone przełóż do miski, dodaj w razie potrzeby cukier i cynamon do smaku, wyłóż na podpieczone ciasto . Na wierzch rozwałkuj i drugą część ciasta i nakłuj widelcem. Piec jeszcze około 35-40 minut do złotego koloru.