Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od mojej Przyjaciółki- Sąsiadki. Trochę go zmodyfikowałam, żeby ciasto było mniej kaloryczne ;). Ten deser zawsze budzi we mnie miłe wspomnienia.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 31
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 68
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1047
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 152
Składniki
Ciasto Wszystkie składniki wkładamy do miski i robimy kruszonkę.
Ciasto dzielimy na pół. Jedną cześć wykładamy do formy i układamy na niej połówki śliwek. Śliwki posypujemy 3 łyżkami bułki tartej. Następnie na śliwki wykładamy przecier jabłkowy wymieszany z pozostałą częścią bułki tartej. Na owoce wysypujemy resztę ciasta- kruszonki. Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach C.