Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki z kurczakiem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 27
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 21
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 20
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 22
Składniki
Kawałki bakłażana osól, gdy puszczą sok – osusz. Mięso i warzywa zalej mieszanką soku z cytryny i oleju, doprawioną kolendrą, rozmarynem, czosnkiem, wymieszaj. Odstaw na godzinę do lodówki. Drewniane szpadki szaszłykowe namocz w wodzie przez ok. 10 min, by się nie spaliły w trakcie pieczenia. Rozgrzej grill lub piekarnik.
Nabij kawałki kurczaka oraz warzyw na szpadki (jeśli mięso jest pokrojone w paski, możesz owinąć nimi plastry warzyw), oprósz solą i pieprzem. Piecz przez ok. 20-30 min, obracając, aż mięso będzie miękkie i zrumienione.Źródło: Świat kobiety