Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szkarłatny tort z kremem mascarpone"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1012
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1146
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11692
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 1012
Kociołek wiejski, w odróżnieniu od innych przepisów na podobne dania, przygot...
Odsłon: 1146
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 11692
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Natłuść dwie okrągłe formy do pieczenia (najlepiej śr. 22 cm) i wyłóż papierem do pieczenia.
Ubij mikserem masło, esencję, cukier i jajka. Dodaj obie mąki, kakao, maślankę i barwnik. Połącz w szklance ocet winny z sodą. Wymieszaj z ciastem. Przełóż do dwóch form.
Piecz ok. 25 minut. Ale dopiero po 10 minutach wyjmij z form i ostudź.
Krem Ubij mikserem twarożek, cukier i esencję waniliową. Zmniejsz obroty, dodaj najpierw mascarpone, potem kremówkę.
Rozkrój oba placki. Przełóż je kremem i ułóż jeden na drugim. Posmaruj wierzch oraz boki. Boki obsyp płatkami kokosowymi.
Łatwiej i równo przekroisz placki, jeśli po wystudzeniu wstawisz je do lodówki na 40 minut. Do krojenia użyj noża dłuższego niż wynosi średnica ciasta.Źródło: Olivia