Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szparagi z bułką tartą i jajkiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Szparagi umyć, oczyścić, obrać, jeśli skórka jest zdrewniała, odłamać twarde końcówki. Gotować w wodzie z dodatkiem soli, cukru i mleka ok. 7-10 minut (białe 10-15 minut, w zależności od grubości), trzymać w cieple.
Jajka i natkę pietruszki posiekać drobno (kilka listków pietruszki odłożyć do dekoracji). Masło rozpuścić w rondelku, wsypać bułkę tartą, lekko zrumienić, dodać posiekane jajko i natkę pietruszki, chwilę prażyć, polać gorące szparagi. Udekorować listkami pietruszki.
ok. 15 minutŹródło: Twoje Imperium