Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, ale moje dzieci krzywią się, że kwaśnyyyyy ;) Dlatego oprócz rabarbaru dodaję jednego pokrojonego drobniutko banana. Smaki naprawdę świetnie się komponują :)
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 156
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 855
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 156
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 855
Składniki
Rabarbar obrać ze skórki, przemyć i pokroić w drobne kawałki. Banana też drobniutko pokroić. Jajka w całości zmiksować z cukrem na puszystą masę. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać i łyżka po łyżce delikatnie połączyć z masą jajeczną ( nie używamy już miksera, jedynie szpatułkę). Tortownicę 26 wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto.
Na ciasto wyłożyć rabarbar i banana. Piec w temp. 170 stopni przez około 30 minut - sprawdzić patyczkiem. Posypać cukrem pudrem i gotowe. Błyskawicznie, pysznie i aromatycznie!