Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem lenia, deszcz leje a coś do kawy musi być. Stanęło na kupnym cieście francuskim z nadzieniem z jabłek. Ciasto miałem zamrożone (zawsze mam na wszelki wypadek :P), a że sezon w pełni więc jabłek też dostatek.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
W takim nadzieniu łatwo jest przemycić dodatkową porcję zdrowia. U mnie znalazły się : odrobina płatków owsianych, otręby, kurkuma i siemię lniane.
Jabłka obrałem i pokroiłem na nieduże kawałki. Wymieszałem z cynamonem, cukrem i rodzynkami. Ciasto rozłożyłem i na prawie całej długości położyłem nadzienie. Zamknąłem jak kopertówkę i skleiłem brzegi (foto).
Całość posmarowałem roztrzepanym jajkiem i posypałem obficie makiem. Piekłem 35 minut w 180 stopniach z termoobiegiem na niskiej półce. Wyszło zaskakująco dobrze i w mniej niż godzinę ciacho do kawy gotowe.