Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makowiec z tego przepisu jest szybki w przygotowaniu i nieskomplikowany gdyż wykorzystuję do wypieku gotowej masy makowej. Masę makową oczywiście ulepszam dodając do niej bakalie i inne składniki.
blaszka , papier do pieczenia
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1865
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 106
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1865
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2716
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 712
Składniki
Składniki na ciasto wkładamy do miski i dokładnie zagniatamy do połączenia. Następnie większą połową ciasta wykładamy średniej wielkości blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto rozkładamy masę makową , a na masę makową rozkruszamy pozostałe ciasto tworząc posypkę. Masa makowa; Puszkę masy makowej wykładamy do miski , dodajemy bakalie według uznania, orzechy laskowe mielone, bułkę tartą oraz pianę ubitą z 2 białek. Wszystko dokładnie mieszamy. Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 - 180 stopni i pieczemy około 50 -60 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.