Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szybki piernik z polewą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 33
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 85
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
W misce najpierw starannie mieszam suche: mąkę z proszkiem do pieczenia, sodę, kakao, cukier oraz przyprawę do pierników. W oddzielnym naczyniu miksuję jajka ze śmietaną i olejem. Wlewam do sypkich składników. Mieszam.
Przygotowane ciasto wylewam do dwóch natłuszczonych i posypanych tartą bułką foremek keksowych.
Piekę około 50 minut w temperaturze 180oC. Polewam gorącą polewą czekoladową lub rozpuszczoną tabliczką ciemnej czekolady. Ozdabiam według uznania.Źródło: Rewia