Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka trochę ekspresowa wersja sernika z dynią. Spód na herbatnikach i domowy mus z dyni.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 727
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 146
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 85
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Tortownica 20 cm, wyłożona herbatnikami. Bok lekko wysmarować tłuszczem. Ja miałam już gotowe puree w słoiczku. Jak zrobić puree podaję na końcu. Ciasteczka kruszymy w ręku na średnie kawałki. Ser miksujemy z oboma cukrami, dodajemy po jednym jajku, puree z dyni i proszek budyniowy. Nie wyrabiajmy masy zbyt długo, tylko do połączenia się składników. Do masy sernikowej dodajemy pokruszone ciasteczka i wszystko mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy do blaszki. Całość pieczemy w 175 C przez około 60 minut, sernik studzimy w piekarniku. Ostudzony posypujemy kakao. PUREE Z DYNI. Dynię umyć, wydrążyć łyżką środek z nasionami . Obrać za skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i przykryć pokrywką. Piec w 180 C przez około 60 minut, potem zmiksować. Puree przechowujemy w słoiku przez 3-4 dni w lodówce.