Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szybki torcik bez pieczenia"
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 40
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Jeden z najsmaczniejszych chlebów, który piekła nasza babcia. Mocno chrupiący...
Odsłon: 40
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 143
Składniki
Jabłka obierz, pozbaw gniazd nasiennych, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny. W garnku zagotuj sok z goździkami, laskami cynamonu oraz 2 gwiazdkami anyżu. Włóż jabłka z sokiem cytrynowym. Gotuj około 5 minut, odcedź. Usuń przyprawy.
Tortownicę wyłóż folią, umieść biszkopty i masę jabłeczną. Odcedzony sok połącz ze skrobią. Gotuj, mieszając, 5 minut. Gorącym płynem zalej jabłka oraz biszkopty (powstaną warstwy). Schładzaj 12 godzin. Ozdób kremówką i cynamonem.
Czas 30 min; porcja – 360 kcal, cena 2,20 zł, 8 porcji.Źródło: Świat kobiety