Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie, bardzo proste i bardzo pyszne. Tak można określić to ciasto. Składniki wrzucamy do miski mieszamy i na blaszkę. Kiedy się upiecze dekorujemy polewą i zajadamy. Ciasto jest naprawdę pyszne. Miękkie i wilgotne. Spróbujcie koniecznie. Ciasto można też posypać cukrem pudrem, ale polewa dopełnia całości. Polecam z polewą :) Piekłam w blaszce 32x23
Polecam.
Odsłon: 151
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Polecam.
Odsłon: 151
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 45
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 492
Składniki
Czekoladę i orzechy posiekać nożem. Do miski wsypać cukier, wlać mleko i olej. Dodać mąkę i powidła. Wymieszać łyżką, lub trzepaczką. Następnie dodać proszek, sodę, jajka, kakao i posiekaną czekoladę z orzechami. Ponownie wymieszać do połączenia składników.
Ciasto przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni, piec 40-45 minut. Wystudzone ciasto udekorować polewą.
Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę połamaną na kawałki i mieszać aż powstanie gładka polewa.