Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szybkie ciasto jogurtowe"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 745
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 162
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 88
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Odrobiną masła natrzyj okrągłą formę do pieczenia. Resztę masła, cukier puder i esencję waniliową ubij mikserem na gładką masę. Ubijając dalej, dodaj kolejno jajka. Następnie dodaj mąkę i jogurt.
Przełóż masę do przygotowanej formy. Na wierzchu ułóż plasterki jabłek i maliny. Posyp zwykłym cukrem.
Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Piecz ciasto 60 minut (musi być dobrze upieczone pośrodku). Gotowe odstaw na 15 minut, aby przestygło, po czym wyjmij z formy.Źródło: Olivia