Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu ciasto jogurtowe z dodatkiem mieszanki keksowej idealne na różne okazje , spotkania z przyjaciółmi przy grillu oraz do zabrania na piknik czy w podróż . Polecam .
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 493
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 71
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 148
Składniki
Jajka ubij na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym , dodaj roztopione i wystudzone masło i jogurt. Wymieszaj .
Mąkę przesiej z proszkiem i dodaj do ciasta delikatnie wymieszaj szpatułką. Mieszankę keksową oprósz mąką i dodaj do ciasta , wymieszaj . Keksówkę o wymiarach 15x35 wyłóż papierem do pieczenia i przełóż ciasto Piecz około 35 minut w 180 st. Po wystudzeniu posyp cukrem pudrem .